Tudástár

Tudástár

4+1 érv az otthoni légtisztítás mellett

Ha mindannyian az erdő közepén laknánk és nem lenne semmilyen légszennyezés, akkor nem lenne szükség otthoni légtisztításra sem. Sajnos azonban nem ez a helyzet. Épp ezért megvizsgáltuk, hogy milyen esetben lehet hasznos egy otthoni légtisztító berendezés.

Ha még kicsik a gyerekek

A kisgyerekek immunrendszere még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké, ezért nehezebben birkózik meg a levegőben jelen lévő szennyezőanyagokkal. A légtisztítókban használt HEPA- vagy aktívszenes-szűrők viszont eltávolítják az átszűrt levegőből a por, a pollent és a penészgomba spórák nagy részét, így azok nem kerülnek vissza a lakás légterébe, és nem terhelik a háztartásban élő gyerekek immunrendszerét. Egy aktívszenes-szűrő képes megkötni a szerves anyagokat, a füstöt, a szagokat és a gáz halmazállapotú szennyeződéseket is.

Ha nem a hegyekben élsz

A természetben nagy mennyiségben keletkeznek negatív töltésű ionok, például vízesések közelében, villámláskor, vagy a nap UV-sugárzása következtében. A tiszta, vidéki levegőben épp ezért 2.000 ion/cm³ körüli az ionkoncentráció. Egy városi lakásban ez az érték mindössze kb. 100. Ez azért rossz hír, mert a negatív töltésű levegőionok nem csak megkötik és semlegesítik az allergéneket, vírusokat és baktériumokat, de ezen felül csökkenthetik a vérnyomást és a stresszt, illetve javíthatják a közérzetet és a koncentrációt.

Az ionos technológiával működő légtisztítók, a felsorolt természeti jelenségekhez hasonlóan, negatív levegőionokat bocsátanak a lakás légterébe. Ily módon nem csak tisztítják a beltéri levegőt, de a vidéki környezethez hasonló körülményeket hoznak létre otthonodban.

Ha van otthon háziállatod

Minden állattartó tudja, hogy a házi kedvencek sok szőrt hagynak hátra a lakásban. Az állati szőr azonban nem az egyetlen, ami allergiát válthat ki. Ugyanúgy allergizálhatnak az elhalt hámsejtek, vagy az állatok nyálában jelenlévő fehérjék is.

A házi kedvencek nem csak okozói, de elszenvedői is lehetnek a légszennyezésnek. Idejük nagy részét a padlóhoz közel töltik, ahol jellemzően magasabb a por és az egyéb szennyező anyagok koncentrációja. Egy légtisztító tehát nem csak a család, de a háziállatok egészségét is támogatja.

Ha forgalmas helyen laksz, vagy a környéken fával is fűtenek

A gépkocsikban használt belsőégésű motorok működése, illetve a szén vagy a fa eltüzelése során olyan apró, 2,5 mikronnál kisebb koromrészecskék is képződnek, melyek a tüdőből csak lassan, vagy egyáltalán nem ürülnek ki.

A külső levegő minőségére sajnos kevés ráhatásunk van, a negatív töltésű ionok azonban képesek megkötni még az 0,01 mikron méretű részecskéket is. A lakásban így tisztább és egészségesebb levegőt tudsz előállítani olyankor is, amikor kint nagyobb mértékű a légszennyezés.

Ha még nincs KAISAI CARE készüléked

A KASAI CARE egy kombinált oldalfali klíma és légtisztító berendezés. A CARE jelentősen olcsóbb, mintha önállóan vásárolnád meg a két készüléket, és természetesen a helyigénye is kisebb, mint két külön berendezésé.

A levegő szűrését nagysűrűségű- és aktívszenes-szűrő biztosítja, amelyek képesek megkötni a kisebb részecskéket, a vegyi szennyezőanyagokat és a kellemetlen szagokat is. Az egészséges, tiszta levegőt szolgálja az ionizátor is, amely segít a vírusok és baktériumok semlegesítésében.

A KAISAI CARE kezelését távirányító és WiFi teszi egyszerűvé, az I-Clean technológiával pedig pofonegyszerű a hőcsérélő-tisztítás. A készülék hatékonysága hűtés és fűtés funkcióban is magas. A speciális ECO-üzemód akár 60%-os energiamegtakarítást is lehetővé tesz, a sebességváltó-funkcióval pedig limitálni tudod a készülék maximális áramfelvételét.

Tudj meg többet a CARE készülékről, vagy kérj szerelési ajánlatot!