Tudástár

Tudástár

Melyiket válasszam?

A klímavásárlás nem egyszerű feladat. A kínálat hatalmas, a legjobbat kiválasztani nehéz. Ennek ellenére nem javasoljuk, hogy utolsó pillanatra hagyd a döntést, mert több szempontból is problémás lehet, ha a nyár közepén szeretnél klímát szereltetni.

Az otthoni klímák piaca nagyon szezonális. Év közben csak egy-egy készülék talál gazdára, az emberek többsége pedig június közepén vagy júliusban eszmél, hogy baj van: elviselhetetlenül meleg a lakás. Ilyenkor persze már nem találni olyan szerelőt, aki rövid határidővel el tud vállalni munkát, hiszen a jó szakembernek hetekre előre le vannak foglalva az időpontjai. Nem marad más, mint a telefonálgatás meg a türelmetlen várakozás a harmincvalahány fokos lakásban.

De lássuk, hogy zajlik mindez, ha időben lépsz, és még azelőtt megrendeled a klímát, hogy beütne a kánikula. Ilyen esetben van idő utánaolvasni a témának, és a minden tekintetben legmegfelelőbb készüléket választani ki. Ha nem tudod, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, akkor ebben az írásunkban találsz további segítséget ehhez. Ha pedig megvan a megfelelő készülék, akkor megint csak te választhatod ki a legszimpatikusabb szerelőt. A KAISAI honlapon például egyetlen gombnyomással tudsz ajánlatot kérni több szakembertől is.

Mindez egy hónappal később már fordítva zajlik. Ha találsz júliusban szerelőt, aki belátható időn belül el tudja vállalni a megbízást, akkor neki garantáltan nem fogsz nemet mondani. Még akkor sem, ha valamivel többet kér a méltányosnál. Ráadásul ilyenkor már a szerelő mondja meg, hogy milyen klímát hoz, és nem te fogod a márkát kiválasztani. Örülsz, hogy valamilyen készülék a faladra kerül.

Végül nem elhanyagolható szempont, hogy idegesen és kapkodva, vagy nyugodtan és átgondoltan tudod-e intézni a szerelést. Az augusztus elején beüzemelt klíma ugyanis pont annyiba kerül, mint a júniusi. Esetleg kicsit többe. Meg addigra már végigküzdötted az összes júniusi és júliusi kánikulát.

A tanácsunk tehát mindenképpen az, hogy lépj most, szánd rá az időt, és ne hagyd az utolsó pillanatra a klímavásárlást! A KAISAI oldalfali készülékeiről itt találsz részletes információt, szerelést is tartalmazó AKCIÓS csomagjainkat pedig itt tudod megnézni.