Tudástár

Tudástár

A KAISAI szakértelmével felvértezve magabiztosan választhatja ki a megfelelő terméket otthonába!

Hőszivattyú vagy gázkazán? Melyiket válasszam?

A gázkazán régebbi, kipróbált technológia, míg a hőszivattyú hatékonyan hasznosítja a környezeti energiát. Mikor melyik megoldást érdemes választani?

olvassa el

Megéri a hőszivattyú?

Mire jó és hogyan működik pontosan egy hőszivattyú? Megéri telepíteni? Ennek jártunk utána!

 

olvassa el

Szereltess klímát állami támogatással!

A gyermeket nevelő családok most az elköltött összeg felét, maximum 3 millió forintot visszaigényelhetnek a klímaszerelés és az egyéb felújítási munkák költségéből.

 

olvassa el

Felejtsd el a gázt, a tűzifát… Van olcsóbb megoldás!

Ha fűtésről van szó, a villanynál olcsóbb a gáz, a gáznál pedig olcsóbb a fa. Ilyen egyszerű az egész! Vagy mégsem? Létezik olyan fűtési megoldás, ami még olcsóbb, ráadásul sokkal kényelmesebb?

 

olvassa el

Tényleg megéri klímával fűteni? Kiszámoltuk!

Egy fűtésre optimalizált klíma energiahatékonysága több, mint négyszer olyan jó lehet, mint egy sima hősugárzóé. Hogy mindez hogyan lehetséges? Úgy, hogy egy modern klímaberendezés egyben hőszivattyú is. Azaz képes a külső levegőből is felvenni energiát.

 

 

 

olvassa el

Így éld túl a fülledt időt!

Fülledt napokon nem kell kánikula ahhoz, hogy melegünk legyen. A hőérzetet nem csak a hőmérséklet, de a páratartalom is jelentősen befolyásolja. A párás környezetet akár 6 fokkal is melegebbnek érezhetjük, mint a szárazat, azaz a 24 fokos levegő tűnhet 21, de akár 27 fokosnak is.

 

 

olvassa el

A klíma tényleg sokat fogyaszt?

A válaszunk röviden az, hogy nem. De nem véletlen, hogy az emberek mégis így gondolják. Az otthoni hűtés- és fűtéstechnikai a közelmúltban komoly fejlődésen ment át, ezért a mai klímák jóval hatékonyabbak, mint pár évvel ezelőtti társaik.

 

olvassa el